На Житомирщині триває підживлення озимих культур, — ОВА



Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної військової адміністрації.

Нині на території Житомирської області триває комплекс весняно-польових робіт — аграрії готують ґрунт під посів, підживлюють рослини мінеральними добривами, обробляють поля.

У 2023 році вся посівна площа під сільськогосподарськими культурами збільшена на 28,7 тис.га або на 3% у порівнянні з попереднім роком та складає 1 114,2 тис.га.

Загалом озимими культурами в області засіяно 162,1 тис. га, із них 140 тис. – озима пшениця. Більшість культур – у доброму стані.

Варто нагадати, з метою проведення успішної посівної, на 2023 рік Урядом продовжено дію програми «Доступні кредити 5-7-9», якою у минулому році найбільше користувалися саме аграрії. Така підтримка дасть можливість аграріям отримати необхідні кошти для проведення посівної.

Довідково. На 2023 рік Світовий банк виділив $202 млн на виплату компенсації за процентними ставками для кредитів агросектора в рамках програми «5-7-9».

Джерело: Житомирська ОВА

На Житомирщині триває підживлення озимих культур, — ОВА, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW