Чому подешевшала охорона мера Маріуполя



На початку 2023 року Маріупольський виконавчий комітет оголосив тендер на послуги з охорони на суму 720 тис. грн на квартал. Цей тендер викликав критику не лише у депутатів міськради. У соцмережах городяни висловлювалися, що це занадто навіть для мера (розуміємо, що охороною переважно користується міський голова Маріуполя Вадим Бойченко). Згодом послуги з охорони подешевшали майже вдвічі.

0629 проаналізував цей тендер на Prozorro, та з’ясував, чому так сталося.

Дійсно, 22 лютого 2023 року між Маріупольським виконкомом та Маріупольським міжрайонним відділом Управління поліції охорони був підписаний договір, згідно з яким цііна послуг охорони складала 720,720 тис. гривень за 3210 годин праці.

Проте, невідомо з яких причин (у документації до тендеру про це не повідомляється) було вирішено скоротити кількість годин праці охоронців до 2029. За рахунок чого сума тендеру зменшилась до 468,699 тисячі гривень. Цю зміну учасники тендеру зафіксували у договорі також 22 лютого.

Ну і майже наприкінці дії строку договору, 16 березня, тендер знову відкоригували, зменшивши години праці до 1920. Таким чином, за охорону міський бюджет Маріуполя заплатив 443 520,00 грн.

Нагадаємо, раніше в маріупольському муніципалітеті на питання 0629 пояснили необхідність охорони стандартною практикою. Якщо є діючий орган влади – має бути і охорона.

Заступник міського голови Денис Кочубей зазначив, що охорони потребує не стільки міський голова, скільки,  в першу чергу, – документи, печатки, комп’ютери, інші цінні речі, які зберігаються на базі тимчасового розташування маріупольської влади у Запоріжжі.

Читайте також: 

Охорона для мера. Маріуполь оголосив тендер на 720 тис. грн в квартал

Як витрачаються бюджетні кошти. ТОП-5 найдорожчих тендерів маріупольської влади



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW