У Полтаві військовий звернувся до депутатів, які саботували сесію: "Якби ми у Збройних Силах так збиралися на захист нашої держави, то ворог би вже стояв на західних кордонах!"



24-го березня у Полтавській міській раді має відбутися сесія, яку скликав своїм розпорядженням виконуючий обов’язки міського голови Андрій Карпов. Впродовж тижня у міській раді відбувалися комісії, депутати обговорювали винесені на сесію питання (а їх у порядку денному було більше дев'яноста) але саме засідання… не відбулося. Тому що представники кількох фракцій у повному складі саботували засідання сесії.

У залі зареєструвалися лише п'ятнадцять депутатів, ще троє приєдналися до сесії у режимі онлайн. Не з’явилися депутати від фракцій «Слуги народу», «Рідного міста», «Свободи» та деякі представники «Партії простих людей» і колишньої ОПЗЖ. Прийшли депутати від партії «За майбутнє», «Європейської солідарності», Сергій Каплін, Влада Співак та Оксана Деркач (онлайн).

У Полтаві військовий звернувся до депутатів, які саботували сесію: "Якби ми у Збройних Силах так збиралися на захист нашої держави, то вор..., фото-1

Тому Андрій Карпов не міг навіть відкрити засідання (для цього потрібно мінімум 22 голоси – Авт.).

Реагуючи на саботаж колег Андрій Карпов звернувся до присутніх та журналістів із промовою.

-На цій сесії ми повинні були розглянути важливі питання. Найголовніше питання – це перемога у війні із російським окупантом. Так от на цій сесії ми мали видати нашим військовим субвенції, допомоги і я не розумію ситуації, коли депутати із фракцій «Слуги народу», «Рідного міста», інших фракцій сьогодні не прийшли. Крім того, сьогодні ми мали прийняти рішення по деокупації, дерусифікації і знести нарешті пам’ятники совкового часу – Зигіну, Ватутіну, Пушкіну і розпочати процес знесення імперських пам’ятників. Але ці прекрасні люди не з’явилися попрацювати! – зазначив секретар ради.

Також Андрій Карпов додав, що на депутатів здійснюють тиск і таким чином заважають працювати.

Лідер «Партії простих людей» Сергій Каплін озвучив – хто саме, на його думку, тисне.

-Все розуміють, чому сьогодні не прийшли депутати «Слуг народу», «Рідного міста» та інші депутати – тому що їм наказав це зробити Лунін! – висловився депутат.

За його словами, начальник ОВА Дмитро Лунін змушує депутатів саботувати сесії, аби була підстава прибрати виконуючого обов’язки міського голови Андрія Карпова. Каплін запропонував збирати підписи, аби звернутися до Президента України і прибрати із посади самого Дмитра Луніна.

Тиск на колег-депутатів підтвердив і лідер фракції «За Майбутнє» Євген Дикань.

-Мені щойно телефонував голова однієї із найбільших фракцій – він готовий до конструктиву, готовий спілкуватися, але на них є тиск із вищих органів влади! Моє прохання – досить займатися політикою, давайте займатися містом – людьми, військовими та дорогами!

До депутатів, які не прийшли, звертається також командир одного із військових підрозділів.

- В мене дуже велике прохання, щоб ті депутати, яких сьогодні немає - вони все ж таки прийшли на сесію! Якщо вони вважають - не потрібна підтримка Збройних Сил, ремонту доріг - нехай проголосують! Якби ми у Збройних Силах так збиралися на захист нашої держави, то ворог би вже стояв на західних кордонах!

Після виступів Андрій Карпов повідомляє, що на 14:00 збирає погоджувальну раду голів фракцій, аби визначити дату сесії, на яку депутати таки прийдуть. На захід запрошують журналістів, тому ми розкажемо вам про розвиток подій.

Щоб стежити за важливими для Полтави новинами, підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW