росіяни запевняли, що від них відмовились батьки: в Україну повернулися 17 дітей, - ВІДЕО



22 березня в Україну повернулися 17 дітей, яких росія депортувала з Херсонської та Харківської областей під час окупації. Втомлені дорогою й тривалим стресом, але щасливі від того, що вони тепер вдома, на Батьківщині.

Про це повідомляє сайт 056.

Як розповіли в благодійній організації Save Ukraine, росіяни перемістили дітей вглиб окупованих територій або на свою територію. Після деокупації вони відмовилися повернути їх назад батькам. Але представники організації допомогли повернути дітей

"Складна логістика, постійна небезпека, лінія вогню чи кілька кордонів для багатьох з них перетворили повернення дітей у надзадачу. Тому вони звертаються за допомогою до Save Ukraine.

Ми дуже задоволені, що все минуло успішно, й родини тепер зможуть трохи перепочити й відновитися після важкої психологічної травми", - пояснили в Save Ukraine.

Діти з Херсонщини, яких вдалось повернути до України, розповіли, що у таборі дітей їх били металевими палицями, кидали у підвали, погано годували. Їм погрожували псковським інтернатом, говорили, що від них відмовились батьки, а за вигуки "Слава Україні!" "кудись забирали".

росіяни також розповідали дітям, що звільнення Херсона — це не правда, і вони назавжди залишаться "дітьми росії".

Українських дітей планували відвезти у Псков — спочатку в інтернат, а згодом на усиновлення.

За даними ОГП, офіційно зафіксовано депортацію понад 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей, але реальна цифра може бути значно більшою.

Зазначимо, що в травні минулого року путін підписав указ про спрощення надання українським дітям російського громадянства, що відкриває шлях до їхнього усиновлення в росії.

Нагадаємо, ми писали, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна за примусову депортацію дітей.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW