Світовий банк озвучив суму, необхідну Україні на відновлення після війни



Світовий банк оцінює потреби України на відновлення в $411 млрд. Війна, яку розв'язала РФ, відкинула за межу бідності 7,1 млн осіб (17% довоєнного населення) та стерла 15 років економічного розвитку нашої держави.

"Це цифра, яка показує масштаби руйнувань і постійну потребу в міжнародній підтримці", – сказала Анна Б’єрде, віце-президент Світового банку з Європи та Центральної Азії. Про це йдеться в матеріалі Bloomberg, розповідає Обозреватель.

Найбільший перегляд було здійснено у сфері енергетики, де збитки більш ніж уп'ятеро перевищили рівень червня 2022 року. Найбільші зміни у плані руйнувань відбулися у прифронтових регіонах, таких як Донецька, Харківська, Луганська та Херсонська області. 

За даними Світового банку, у 2023 році Україні знадобиться $14 млрд інвестицій для відновлення та реконструкції критично важливих та пріоритетних об'єктів.

Як повідомили в "Київській школі економіки" (КШЕ), станом на лютий-2023 загальна сума збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення Росії, складає $143,8 млрд (за вартістю заміщення). Найбільше було зруйновано житлових будинків – на $53,6 млрд. Компенсація ж за них надаватиметься, зокрема, або у вигляді житлових сертифікатів, або оплати ремонтних робіт.

Про збитки повідомили у "Київській школі економіки" (КШЕ). Там зазначили: загалом пошкоджено чи зруйновано понад 150 тис. житлових будинків. Серед яких:

  • приватні;
  • багатоквартирні будинки;
  • гуртожитки.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW