Багаті, тому що економні: 6 принципів заможних людей



Зазвичай великі гроші не приходять ні до кого легко, а заробляються завдяки інтелектуальній чи важкій фізичній праці. Причому важливо не тільки надбати капітал, а й вміти правильно їм розпоряджатись, зберігати та примножувати.

Заможні люди – переважно економні та заощадливі, дисципліновані та вмотивовані. Тому тим, хто прагне здобути більшого у фінансовій сфері, варто придивитись до звичок багатіїв і слідувати їм.

Розглянемо деякі найпоширеніші і найдієвіші способи економії, які використовують багаті люди.

Планування бюджету

Варто почати з аналізу своїх прибутків та витрат і ведення їх обліку. Потрібно створити бюджет, встановити ліміти на витрати та суворо дотримуватись їх. Такий контроль допоможе уникнути зайвих витрат.

Зниження витрат

Рекомендується уважно переглянути всі свої витрати та спробувати скоротити ті, які можуть бути зменшені. Наприклад, можна скоротити витрати на кафе, вибрати більш дешевші варіанти товарів та послуг, зекономити на транспорті, зменшити споживання електроенергії, газу та води.

Відкладення грошей

Створіть накопичувальний рахунок та регулярно відправляйте на нього визначену суму. При цьому варто конкретизувати мету, заради якої ви відкладаєте кошти. Це може бути якась велика покупка, омріяна подорож, екстерні випадки чи певна сума для запуску власного проекту.

Уникнення боргів

Намагайтесь уникати кредитів та позик. Адже покупки у кредит – це завжди переплата і втрата деякої суми грошей, тому краще зачекати та накопичити потрібну суму.

Пошук кращих пропозицій

Дуже важливо уникати спонтанних покупок. Перед тим, як щось купувати, варто порівняти ціни на товари та послуги й обрати найбільш вигідні пропозиції. Також слідкуйте за знижками та промо-акціями у торгівельних мережах.

Фінансові навички

Почніть цікавитись стратегіями, які допоможуть керувати фінансами та знизити витрати. Це може бути читання книг, вивчення фінансових блогів, участь у безкоштовних вебінарах.

Перелічені способи можуть бути дуже ефективними за умови застосування їх в поєднанні один з одним і дотримання протягом часу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW