"Різкий стрибок вартості оренди житла вже в квітні": українців попередили про зростання цін



В Україні очікується подорожчання оренди житла. Стало відомо, що ціни на квартири підвищаться у квітні на 10%.

Як інформує "biz.today.ua", президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта наголосив на активізації ринку оренди житла. Попит на орендовані будинки та квартири підвищуватиметься в містах, куди масово повертаються люди. Зокрема, йдеться про Харків та Запоріжжя.

Оренда житла в Україні подорожчає у квітні

За словами експерта, ринок оренди з початку року став стабільним – різкого подорожчання чи здешевлення вартості об'єктів не спостерігається. Угод стало значно більше у Києві – місцеві жителі стали більше цікавитися нерухомістю порівняно з зимовим періодом. Це пов'язано із сезонним чинником.

"Традиційно в цей час оренда активніше починає працювати, отже, не виключається, що ціни можуть дещо піднятися, починаючи з квітня", - зазначив Піта.

Експерт спрогнозував невелике підвищення цін приблизно на 10%. Ситуація у західних регіонах уже змінилася. Відзначено зниження попиту на оренду нерухомості у Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Вартість квартир та будинків впала на 20%, але все ще залишається вищою, ніж до початку повномасштабної війни.

У центральних областях спостерігається підвищення на 20%. Юрій Піта уточнив, що в Одесі оренда житла подорожчала на 10–15%. Громадяни лише починають цікавитися елітною нерухомістю, хоча ціни на неї залишаються на 30-40% нижчими, ніж довоєнні.

"Цікаво, що ціни на оренду зросли у Харкові та Запоріжжі. У Харкові аж на 20% зросли, у Запоріжжі – на 10-15%", - зазначає аналітик.

Українців попередили про подорожчання оренди житла: як зміняться ціни у квітніНагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закон про компенсацію за пошкоджене та зруйноване житло внаслідок бойових дій. Українці вже у травні почнуть отримувати перші компенсації за свої будинки та квартири.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW