Погода у Кривому Розі: завтра очікується справжня весна, але чи стала вона незворотньою, - ПРОГНОЗ



Погода у Кривому Розі на завтра: Чи часто між вами та вашими знайомими бувають суперечки щодо того, коли ж таки очікувати сніг і холод наприкінці березня - 18, 20, чи 22? Як правило, кожен з нас свої спогади про катаклізми у погоді пов'язує з певною подією у житті. Надалі ж стверджує, що ще такого-то числа у березні "завжди буває сніг і мороз". Чи стане цей рік винятком у наших прогнозах? Для когось вже точно став, адже і 18, і 20, і 22 не було ані снігу, ані морозу.

Ми послухали, що говорить про погоду синопткиня Наталка Діденко, котра учора вийшла в ефір з Голосіївського парку столиці.

Насамперед пані Наталя зазначила, що цей тиждень синоптики, метеорологи, гідрологи називають "своїм", адже 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів, а 23 березня - Всесвітній день метеоролога.

Сьогодні вона порадила думати про воду, цінувати воду, не плювати у власний колодязь, економити водні ресурси. "Проживши важку зиму, прийшло розуміння, що означає прожити одну добу без води", - каже синопткиня.

Щодо погоди вона зауважила, що незворотність весни цього року вже прийшла і сталося це 20 березня, у день весняного рівнодення. Разом з асторонічною весною розпочинаються сталі, впевнені весняні процеси.

За її прогнозом, сьогодні, 22 березня, у центральних областях і на півночі локально може випадати невеликий дощ - "пару крапель на носа".

На заході, на сході, на півдні - без істотних опадів. Дощі, що очікуються, будуть несерйозними.

Температура повітря сьогодні  +10  +14. На південному заході до +16 ("з нюансами" на Одещині).

Як каже пані Наталя, у столиці нині краса, а не погода: +12, без істотних опадів, а пара крапель, яка впаде, швидше, приб'є пил до землі.

Від імені себе та своїх колег Наталка Діденко пообіцяла, що завтра, 23 березня, синоптики постараються - на дворі буде справжня весна - до +16 +17 градусів. 

За прогнозом, озвученим Діденко, 28 і 29 березня може прийти невелике похолодання, однак до того моменту синоптики уточнять прогнози.

У Кривому Розі ясна погода буде триматися впевнено, вдень можлива недовга хмарність. Без опадів. Це вже обіцяють на sinoptik.ua.

За останні 130 років 23 березня максимальна температура повітря була зафіксована у 1990 році - 19.5°, а мінімальна - ще далекого 1911 року - -13.3°

Народний прогноз погоди: 23 березня відзначається день пам'яті мученика Кіндрата (Кідрата). У давнину була приказка, що у цей день "туман з'їдає сніг", тобто вказує на прихід тепла. Туман також вказував на теплу середину травня, а іній - на дощовий день на Ісака Змійовика (12 червня). Сині хмари, які швидко пливуть по небу, передвіщали тепло і дощ. А ще 23 березня буває перша у новому році гроза. Рибаки у цей день звертали увагу на весняні струмки: якщо вони біжать у лунку, то буде добре ловиться плотва.

Щодо похолодання - до заморозків на грунті, то у нашому місті таке прогнозують на нічну частину доби на початку квітня. Однак все ще може змінитися. Стежте за прогнозом, як це робимо ми.

Гарної погоди!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW