Ідеальне співвідношення для продовження служби смартфона: за якого рівня батареї ставити на підзарядку



Від такого буденного і несуттєвого на перший погляд процесу, як підзарядка смартофона, багато в чому залежить термін служби пристрою. Фахівці стверджують, що без дотримання певних нюансів акумулятор швидко прийде в непридатність і перестане тримати заряд.

Важливо звертати увагу, за якого показника заряду акумулятора телефон ставиться на підзарядку і при досягненні якого рівня потрібно вимкнути блок живлення.

Думки експертів з цього приводу дещо розділилися. Однак абсолютно всі впевнені, що не можна заряджати телефон до 100% і допускати повної розрядки акумулятора до нуля.

Існує дві тактики підзарядки з певними нюансами.

Тактика "20/80"

Дотримуватися цієї тактики, розряджаючи акумулятор телефону не нижче 20% і тримаючи на підзарядці не більше ніж до 80%, радять багато фахівців. Однак не всім людям вистачає 60% на цілий день користування. Крім того, в такому разі доводиться постійно контролювати рівень заряду, щоб вчасно приєднати гаджет до блоку живлення.

Цю проблему можна вирішити за допомогою спеціальних додатків, які сигналізують при певному рівні акумулятора. Однак вони працюють тільки на Android.

Тактика "50/70"

Це альтернативна тактика, яка передбачає наступне: не допускати, щоб телефон розряджався нижче 50% і на цьому рівні ставити його на підзарядку до 70%. Вважається, що цей підхід дає можливість продовжити "життя" батареї в два або три рази.

Але і цей метод створює необхідність під'єднувати смартфон до розетки кілька разів на день, тому підходить не всім користувачам, а тільки тим, у кого є постійний доступ до електрики.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW