День Миру. У ВР вважають, що ми маємо перемогти росію до 21 вересня



У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт 9009-3, в якому пропонують уточнити та актуалізувати назви та дати святкових неробочих днів в Україні. Згідно з документом, ми маємо перемогти росію вже 21 вересня.

Текст законопроєкту опубліковано на сайті Верховної Ради.

“В умовах повномасштабного вторгнення РФ в Україну нагальною постала потреба в консолідації суспільства, у тому числі довкола історичного минулого, національних цінностей і традицій. Особлива роль у цьому належить комплексу державних свят, який має бути чинником відновлення історичної пам’яті Українського народу”, - пояснює ініціатор законопроєкту депутатка від «Слуги народу» та голова комітету Верховної Ради з питань соцполітики Галина Третьякова 

Вона вважає, що статтею 73 КЗпП встановлено 12 святкових неробочих днів на рік, які не в повній мірі відображають історичні, релігійні та культурні особливості українського народу.

«З метою встановлення власних українських свят та усунення спадщини колоніального минулого в культурному житті та побуті, очищення календаря від нав’язаних за часів Радянського Союзу дат, а також визнання усталених традицій і вкорінення історичної пам’яті в українському культурному просторі, законопроект пропонує внести зміни до статті 73 КЗпП щодо святкових неробочих днів», — йдеться в пояснювальній записці.

У разі прийняття документу в Україні можуть з’явитися наступні святкові неробочі дні:

  • 8 березня – «День весни» (враховуючи мету світової спільноти щодо гендерної рівності);

  • 1 травня – «День подяки праці»

  • 6 червня – «День цвітіння української вишні» (як символ рідної землі та України);

  • 21 вересня – «День миру» (день святкування мирного життя після Перемоги України над російською військовою агресією);

  • 10 листопада – «День поваги до віку» (для розвитку в суспільстві почуття шани та прихильного ставлення до усіх вікових категорій населення).

Різдво 7 січня та День перемоги 9 травня депутати пропонують зробити робочими днями.

При цьому, загальна кількість святкових неробочих днів в КЗпП залишається без змін.

Зазначимо, що у попередньому законопроєкті №9009 пропонували 25 лютого офіційно зробити Днем української жінки (день народження Лесі Українки). 9 березня – Шевченківським днем – День народження Тараса Шевченка; другу неділю травня – Днем матері.

Нагадаємо, на платформі "Дія" провели опитування  щодо збереження вихідного дня 8 березняу.  62% (1,3 млн) опитаних підтримують ідею залишити день 8 березня вихідним, а 33% (700 тис.) погодилися зробити його робочим. Всього в опитуванні взяли участь 2,1 млн користувачів додатку.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW