"Виховуємо стресостійкість" — сумчанин переміг в першому турі всеукраїнського конкурсу "Учитель року"



Переможець першого туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2023" в номінації "Захист України" Владислав Ніколенко працює в Сумському центрі професійно-технічної освіти. Там навчає дітей вміти захистити себе і свою родину в надзвичайних умовах, пише Суспільне.

Важливо навчити молодь захищати себе і свою родину, — каже Владислав Ніколенко. Він має 32 роки педагогічного стажу. Випускник Сумського артучилища, після служби у Збройних силах викладав у сумському інституті артилерії, потім – в кадетському корпусі. Зараз працює в Сумському центрі профтехосвіти.

"Основним завданням юнака є вміле користування зброєю, яка знаходиться на озброєнні Збройних сил України. Не дивлячись на те, що ми переходимо на стандарти НАТО, основним видом зброї в ЗСУ є АК-74 калібру 7.62 і АК калібру 5.45 ", - вважає Владислав Ніколенко.

Одна з головних навчальних ідей Владислава Ніколенка — виховання в учнів стресостійкості у надзвичайних ситуаціях. "Та надзвичайна ситуація, в якій ми знаходимось зараз, в умові війни – ми даємо дітям загартованість. Тобто на уроках ми використовуємо, як елемент, штучну кров, артеріальну, венозну. Крики поранених. Тобто ми намагаємось давати дітям реальні умови, в яких людина опиняється під час бойових дій", - розповів вчитель року.

Учень Іван Замотайло розповідає що їм викладають на уроках захисту: "Нам показують на практиці, тому не дуже складно. Зупинка кровотечі, правила поведінки зі зброєю та як правильно збирати та розбирати зброю. Нам треба захищати свою країну і треба всім знати про це".

Подобаються уроки й учню Вадиму Буйволенку. "Я це знав ще до цього, тому що я цим дуже цікавлюсь. Я полюбляю дізнаватися про зброю, про медичну допомогу, можу навіть розібрати протитанкову міну", - розповів хлопець.

У центрі профтехосвіти Владислав Ніколенко працює з минулого року, але одразу зарекомендував себе як високопрофесійний педагог, — розповідає заступник керівника закладу. "Кращого викладача я не зустрічав з цього предмета. Він працює в нас нещодавно, але коли він прийшов, в нас зовсім змінився принцип викладання цього предмету. В нього своя методика, в нього свої підходи до викладання. Діти тягнуть до цього викладача, вони завжди готові прийти, навіть коли немає занять, вони завжди там, працюють разом з ним", - розповів заступник директора Сумського центру профтехосвіти Олександр Горовий.

"Виховуємо стресостійкість" — сумчанин переміг в першому турі всеукраїнського конкурсу "Учитель року"

"Виховуємо стресостійкість" — сумчанин переміг в першому турі всеукраїнського конкурсу "Учитель року"

Суспільне Суми

Учні 2006 року народження отримали приписні свідоцтва – документи про взяття на військовий облік. "Приписне свідоцтво означає, що вони бажають служити, мають на це волю, характер і добрий стан здоров'я. Настрої бойові. Наші учні, маючі фах автослюсарів, вже відремонтували 17 одиниць техніки для ЗСУ, наші виховательки спекли 170 тисяч 324 пиріжки для ЗСУ, наші учні плетуть сітки, роблять окопні свічки. Тобто вони не тільки навчаються, а реально допомагають Збройним силам України", - розповів викладач предмета "Захист України" Владислав Ніколенко.

Наразі Владислав Ніколенко готується до участі у другому турі Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2023", який відбудеться у квітні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW