На Одещині викрили правоохоронців, які вимагали грощі у розповсюджувачів наркотиків, - ФОТО



Працівники ДБР спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили правоохоронців, які вистежували торгівців наркотиками й, замість затримання, забирали у них гроші.

Про це повідомили у прес-службі ДБР

Незаконну схему заробітку організували двоє чинних та один колишній правоохоронці.

За даними слідства, грабунком та вимаганням ділки «заробили» щонайменше 4,6 млн грн.

Правоохоронці, які товаришували з керівником та працівником одного з одеських поштових відділень, отримували від них «наведення» щодо клієнтів, які можуть отримувати у поштових відправленнях наркотики. Після отримання посилки громадянина на виході вже чекали правоохоронці.

Погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності за зберігання та збут наркотичних речовин, правоохоронці вимагали із затриманих гроші. «Розв'язання питання» коштувало до 10 тисяч доларів США. У деяких випадках жертвами фігурантів були особи, які отримували в посилках не наркотики, а звичайні електронні сигарети. Проте правоохоронці погрожували їм тим, що все одно зможуть організувати їх покарання за розповсюдження наркотиків.

Також, інколи правоохоронці «вели» людину з посилкою до її оселі, де проводили незаконний обшук та крім хабаря забирали гроші. Так в одному з епізодів, крім «відкупних» у 10 тисяч доларів США, вони викрали у чоловіка ще й 100 тисяч доларів США.

За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW