На Миколаївщині затримали ще одного держзрадника, який "зливав" позиції ЗСУ і планував вступити до лав окупантів,- ФОТО



На Миколаївщині Служба Безпеки України затримала ще одного зрадника, який "зливав" рашистам позиції ЗСУ і планував вступити до лав окупантів.

Як повідомляє СБУ, зрадником є контрактник однієї з військових частин, дислокованих на території регіону.

У лютому 2023 року він за власної ініціативи вийшов на спецслужбу рф, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав окупантів.

Щоб встановити зв’язок з агресором, він "звернувся" до своєї сестри, яка проживає в росії і перебуває у близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань. Ним виявився заступник командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону зс рф Володимир Снєговський.

З ворогом жінка познайомилась після тимчасового захоплення одного із селищ на Херсонщині, де проживала на початку повномасштабного вторгнення. Під час звільнення району вона вирішила тікати разом із загарбниками, а потім оселилася в рф, де продовжила "спілкування" зі Снєговським.

Встановлено, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок зі зрадником.

За даними слідства, ворожий агент виконував вказівки свого "куратора" щодо збору даних про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Також зрадник обговорив з представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здачу в полон.

Втім контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали в одній з адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, раніше в Очакові затримали радника міського голови, якого підозрюють в держзраді.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW