Переходять калюжу вбрід: чи ремонтуватимуть дорогу Чернігів-Київ через Вишгород



Висаджуються з автобуса і пішки вбрід переходять ділянку дороги, яку вже порожній транспорт проїжджає без пасажирів. Це відео розмістили в Телеграм-каналі Чернігівщина: політика і компромат. Начальник Служби автомобільних доріг в Чернігівській області Роман Сміяненко сказав, що це відрізок дороги на Київ через Вишгород, повідомляє «Суспільне Чернігів».

Переходять калюжу вбрід: чи ремонтуватимуть дорогу Чернігів-Київ через Вишгород, фото-1

У такому стані дорога перебуває, бо минулого року після деокупації Чернігівщини вона стала основним сполученням з Києвом, яким рухався великогабаритний транспорт.

– Ця дорога витримала всю логістику. Це всі ліки, все пальне, всі будівельні матеріали для відновлення житла. Ну все, що везли в область, все везли по цій дорозі. Розуміючи цю ситуацію, влітку 2022 року, відремонтували 28 кілометрів самих уражених ділянок. На той час, коли ми це робили, всі інші ділянки були в нормальному стані. Але, чесно кажучи, у нас вже і фінансових ресурсів не було більше, щоб ремонтувати цю дорогу, — розповів Роман Сміяненко.

Роман Сміяненко

Роман Сміяненко

Як розповів Роман Сміяненко, автодорогу обстежили. Капітального ремонту потребує відрізок протяжністю 50 кілометрів. Загалом на її відновлення необхідно близько 500 мільйонів гривень.

– Нічого вже іншого з цією дорогою не можна зробити. Там зовсім немає основи, там вже продавили вантажівки до ґрунту. Там треба капітальний ремонт. Дорозі 35 років, вона будувалася на зовсім інші навантаження. Зараз там їздять фури по 60 по 80 тонн. Яка дорога може витримати. Лише нова, яку треба побудувати.

У зв'язку з воєнним станом капітальні й поточні роботи на автодорогах призупинені, каже Сміяненко. В пріоритеті — відновлення мостів та штучних споруд.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW