«Нам потрібна дія»: гендиректор МАГАТЕ зробив заяву після знеструмлення ЗАЕС



Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі висловив занепокоєння черговим знеструмленням ЗАЕС, яке відбулось унаслідок масованого ракетного обстрілу України 9 березня

Про це йдеться в повідомленні пресслужби МАГАТЕ, передає 061.

Після ворожих обстрілів 9 березня остання лінія зв'язку з окупованою Запорізькою АЕС відключилася, станція залишилася знеструмленою.

"Запорізька АЕС знову працює на аварійних дизелях – останній лінії захисту. Це вже вшосте – дозвольте ще раз повторити вшосте – ЗАЕС повністю втрачає зовнішнє енергопостачання і змушена працювати в цьому аварійному режимі. Нагадаю – це найбільша атомна електростанція в Європі. Що ми робимо? Як ми можемо сидіти тут, у цій кімнаті сьогодні вранці, і дозволити цьому статися? Так тривати не може", - заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Гроссі закликав співробітників МАГАТЕ взяти на себе зобов'язання захищати безпеку Запорізької АЕС "прямо зараз".

"Нам потрібна дія. Продовжу термінову консультацію та контакти", - додав гендиректор.

Нагадаємо, вночі 9 березня в результаті ракетного обстрілу РФ відключилася остання лінія зв'язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою. Через російські ракетні удари станція перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації. У ніч на 9 березня ворог випустив по Україні 81 ракету. Є влучання в енергетичні об'єкти.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW