У Києві покажуть дослідницький фільм про маріупольський драмтеатр



11 березня о 16:30 у столичному кінотеатрі «Жовтень» буде представлено короткометражний дослідницький фільм «Російський авіаудар по Маріупольському драмтеатру. Частина 1: Місто в театрі».

“Центр просторових технологій у співпраці з Forensis досліджує історію театру, його трансформацію в укриття під час повномасштабної війни, російську атаку та руйнування пам’яті про неї”, - повідомляють організатори події у Facebook.

Команді вдалося зібрати та проаналізувати тисячі фотографій, відео та публікацій у соціальних мережах, записати понад 100 годин розмов зі свідками. Тісна співпраця зі свідками над реконструкцією їхніх спогадів у 3Д-моделі перетворює дослідження у комеморативну практику.

Справка

Під комеморативними практиками слід розуміти весь комплекс дій та об’єктів, як-то ритуали та церемонії, пам’ятники та меморіальні комплекси, спрямованих на репрезентацію певного історичного наративу, який є значущим для значної частини спільноти.

Перед показом фільму також пройде лекція засновника і директора Forensis та Forensic Architecture Еяла Вайзмана «Архітектура пам‘яті», яка буде присвячена теоретичним засадам підходу ФА до розслідування воєнних злочинів та порушень прав людей. 

Також архітектор, засновник та директор Центру просторових технологій (CST) Максим Рохманійко розкаже про досвід дослідження атаки на Маріупольський драмтеатр, першими результатами якого є фільм «Російський авіаудар по Маріупольському драмтеатру. Частина 1: Місто в театрі» та динамічний веб-архів.

Через обмежену кількість місць для участі у події необхідно заповнити форму https://forms.gle/3TF6Mq768TYm23Mn9



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW