9 років і 13 днів війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн



Сьогодні 3 березня. Триває 379 доба повномасштабного вторгнення.

Сьогодні вночі російська армія здійснила чергову масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України.

Починаючи з 2.30 ночі, по Україні вдарили ракети різних типів. Ракети були перемішані з летальними апаратами, шарами тощо задля того, щоб розрядити українські системи протиповітряної оборони.

Вибухи пролунали в Київській, Одеській, Харківській, Дніпропетровський областях. Є потрапляння. 

Ми уважно стежимо за подіями. Віримо в ЗСУ!


7.58 Рф вдарила по об'єкту енергетичної інфраструктури, пошкоджені житлові будинки

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник оперативного штабу Одеської ОВА Сергій Братчук, передає NV

«Пошкоджені кілька житлових будинків, але найголовніше, що немає постраждалих. Превентивно у місті було вимкнено електроенергію. Наразі не можемо говорити, що на ранок буде працювати електротранспорт, але пересування містом буде», — сказав він.

7.55 У Житомирі після удару дронами Shahed у ніч на четвер, 9 березня, немає води та світла у більшості будинків. Про це у своєму відеозверненні у Facebook повідомив мер міста Сергій Сухомлін.

За його словами, ситуація у Житомирі складна. Електротранспорт у місті не працюватиме, буде багато обмежень.

7.54 Вночі 9 березня ворог завдав чергового масованого удару по енергетичній інфраструктурі України, внаслідок чого станом на 6:30 зафіксовано обстріл енергетичних об'єктів у Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Крім того, «росіяни ставлять світ на межу ядерної катастрофи», оскільки внаслідок обстрілів пошкоджено останню лінію, яка постачає електроенергію ЗАЕС, а станція зараз працює на дизельних генераторах.

7.37 В Києві вибухи зафіксовані в Голосіївському та Святршинському районах. Про це повідомив мер Віталій Кличко. 15% міста - без світла.

Всі служби працюють в екстреному режимі. Є інформація про двох постраждалих внаслідок ракетного удару.

7.32 9 березня 2023 року, о 3:53 ночі внаслідок ракетних обстрілів Росії відключилася остання лінія зв’язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою, повідомили в Енергоатомі.

«Наразі станція знеструмлена і перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації, 5-й та 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, увімкнулись 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб ЗАЕС. Пального для їхньої роботи залишається на 10 діб. Розпочався зворотний відлік часу», — нагадали в компанії

В разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

7.31 Ворог завдав біля 15 ударів по місту і області. Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинку на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється, повідомляють в Харківський ОВА.

7.30 Оперативна ситуація від Генштабу ЗСУ.

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. 

Минулої доби наші воїни відбили на них понад 110 атак.

Ворог й надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об’єктів та будинків мирного населення, намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави. 

Інформацію про нічний ракетний обстріл буде оприлюднено дещо згодом. А протягом попередньої доби противник завдав 25 авіаційних, 2 ракетних удари, а також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас,  ворог обстріляв райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області; Харківка та Атинське Сумської області та Стрілеча, Тернова, Вільча, Кам’янка, Дворічна і Голубівка Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Спірне та Білогорівка. Здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Серед них - Вільшана, Куп’янськ, Кислівка, Першотравневе, Піщане та Чернещина Харківської області; Стельмахівка, Невське і Червонопопівка - Луганської, а також Новоселівка, Колодязі, Діброва, Берестове, Ямпіль, Сіверськ, Роздолівка та Ягідне на Донеччині.  
  • На Бахмутському напрямку окупанти не припиняють штурмові дії в напрямку міста Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Олександро-Шультине. Ворожих обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Залізнянське, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Дружба, Нью-Йорк та Північне Донецької області.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Новомихайлівка, Мар’їнка та Вугледар Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони 20 населених пунктів. Серед них - Олександропіль, Ласточкине, Авдіївка, Водяне,  Первомайське, Карлівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Причістівка та Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони  понад 30 населених пунктів. Зокрема, це - Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка, Кам’янське, Темирівка, Ольгівське, Червоне, Староукраїнка, Чарівне і Новоандріївка на Запоріжжі, а також Зміївка, Веселе, Миколаївка, Ольгівка, Львове, Понятівка, Микільське, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Качкарівка, Червоний Маяк, Тягинка, Токарівка і Федорівка Херсонської області. 

За попередньою інформацією збройні сили рф вже майже використали весь запас артилерійських боєприпасів розміщених на складах центральної частини росії. Наразі спостерігається переміщення на територію тимчасово окупованої частини України боєприпасів вже зі складів розміщених в інших регіонах росії. Це суттєво збільшує терміни доставки. Також спостерігається незадовільний стан і якість нових партій боєприпасів у зв’язку з неналежним зберіганням та порушенням правил та норм обслуговування. Майже 50% з них мають видимі ознаки пошкодження іржею. В умовах інтенсивного ведення бойових дій і наявним незадовільним станом боєприпасів слід очікувати їх дефіцит в артилерійських підрозділах армії рф протягом найближчих 2-3 місяців.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. 

А наші ракетники і артилеристи уразили 2 райони зосередження особового складу та завдали вогневого ураження по командному пункту одного з підрозділів армії рф.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW