У Житомирській обласній бібліотеці відбулася церемонія вручення літературної премії «Дідусева казка»



У Житомирській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулася церемонія вручення Обласної літературної премії «ДІДУСЕВА КАЗКА», яка присуджується дітям за творчі здобутки.

Засновниками премії є Житомирська обласна організація Національної спілки письменників України. Фундатором премії є письменник та член Національної спілки письменників України Василь Дацюк.

Переможців серед номінантів у 2023 році визначав комітет ЖОО НСПУ під головуванням письменника Юрія Кондратюка.

Вручали Обласну літературну премію «ДІДУСЕВА КАЗКА» начальник Управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації Анатолій Душко і письменник Юрій Кондратюк.

Лауреатами Обласної літературної премії «ДІДУСЕВА КАЗКА» цьогоріч стали Анатолій Клюско та Лілія Демянюк.

Упродовж багатьох років незмінним головою комітету з вручення премії була Марія Пономаренко, видатна українська письменниця, лауреат Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва. Тому, у рамках заходу презентували літературну майстерню пам’яті Марії Пономаренко, де розмістили її книги та особисті речі. Зокрема, знаменитий капелюшок, за яким пані Марію впізнавали усі.

Марія Пономаренко народилася 8 березня. Як писала вона сама: “Мені пощастило народитися в дуже гарному місці — на Хуторі між селами Левковом та Калинівкою, що поблизу Житомира. То був важкий 1945 рік — напівголодний і сумний”.

На жаль, майже рік Марії Антонівни немає з нами. Присутні на зустрічі друзі Марії Пономаренко поділилися спогадами про неї. Музичні номери присутнім подарували студенти Житомирського музичного фахового коледжу імені В.С. Косенка.

У відділі інноваційних технологій Житомирської обласної бібліотеки відсьогодні діятиме інтерактивна кімната творчості Марії Пономаренко, яку, за бажанням, можуть відвідати жителі міста і області.

Джерело: Житомирська ОВА



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW