Ситуація з енергосистемою стабільна: погодинних відключень не прогнозують, - "Укренерго"



​​Ситуація в енергосистемі України стабільна. Прогнозується, що вона залишатиметься такою й надалі за відсутності нових атак росіян на енергосистему.

Як повідомляє "Укренерго",  збільшення світлового дня, поступове сезонне потепління впливають на поступове зниження споживання.

В Україні працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Генерації електроенергії в енергосистемі країни достатньо для покриття споживання. Імпорт електроенергії незначний. 

При цьом, дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 25 день поспіль і наразі не прогнозується. Знижене споживання, відновлення роботи деяких генеруючих потужностей, забезпеченість ресурсом гідрогенерації та сезонне стрімке зростання ВДЕ дозволило сформувати в енергосистемі певний резерв потужності, що підвищує рівень надійності електропостачання та операційної безпеки енергосистеми.

Обмежень у мережах «Укренерго», що спричиняють необхідність обмеження споживачів, наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Нагадаємо, в Україні можливо більше не проводитимуть погодинні відключення світла, при цьому відключення можуть відбуватись для проведення ремонтів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW