Заборонена екзотика: чому в СРСР довгий час не продавали банани



Банани - один з найвідоміших екзотичних фруктів в усьому світі. І хоч в більшості країн їх можна було зустріти на полицях магазинів доволі давно, у Радянському Союзі населення не мало можливості купити банани.

Чому в СРСР довгий час не було бананів?

Про банани мріяв ледве не кожен житель Радянського Союзу, адже до 60-х років купити їх було майже неможливо. Пізніше, хоч дефіцит цих екзотичних фруктів зник, проте звичайні жителі не завжди могли собі дозволити купити банани.

Насправді подібна ситуація була й з іншими екзотичними фруктами, через дуже напружені стосунки СРСР з іноземними державами та обмежену торгівлю.

Коли стали продавати банани?

У Радянському Союзі довгий час не було налагоджених дипломатичних стосунків з державами, де б активно вирощували банани. Тільки після 1960-х років покращення відносин з Латинською Америкою, дало можливість імпортувати екзотичні фрукти звідти.

Саме тоді жителі Радянського Союзу дізнались, які на смак банани, грейпфрути, апельсини та інші екзотичні фрукти. До цього населення харчувалось тільки тими фруктами, які росли на території їхнього регіону: яблуками, грушами, сливами, виноградом тощо.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW