Розблокування картки коштувало мешканці Чернігова 36 тисяч гривень



Днями до поліції звернулася 53-річна мешканка Чернігова, яка повідомила, що з її рахунку зникло близько 36 тисяч гривень.

Про це повідомляє Нацполіція у Чернігівській області.

Жінка розповіла, що їй зателефонував невідомий і представився співробітником служби безпеки банку. Незнайомець повідомив, що її банківський рахунок заблокований і щоб його розблокувати необхідно вказати реквізити банківської карти та код з смс-повідомлення. Що потерпіла і зробила. Після чого виявила зникнення близько 36 тисяч гривень зі свого банківського рахунку.

За цим фактом слідчий поліції відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW