У Харкові арештовано майно харківської фармацевтичної компанії та корпоративні права її засновника-росіянина



За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України.)

За даними слідства, службові особи одного з ТОВ у м. Харкові, основним видом діяльності якого є оптова торгівля фармацевтичними товарами, співпрацюють з країною-агресором, інформує прокуратура Харківської області.

Один із засновників підприємства — громадянин РФ, який має прямий вирішальний вплив при прийнятті рішень. Він отримує прибуток від господарської діяльності ТОВ та сплачує податки до російського бюджету, фінансуючи війну в Україні.

Прокурор звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на корпоративні права засновника-громадянина РФ у сумі 150 тис. грн, на 36 транспортних засобів, що зареєстровані на ТОВ, орієнтовною вартістю близько 18 млн грн.

Прокурорами обґрунтовано, що існує значний ризик, що вищезазначені автомобілі та нежитлова будівля можуть бути передані в якості матеріальних ресурсів російській армії або використані для провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором. 

Жовтневий районний суд м. Харкова задовольнив клопотання прокурора. 

Наразі триває передача арештованого майна в управління АРМА.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW