На зустрічі G-20 Блінкен зажадав від Росії продовжити зернову угоду



На зустрічі G-20 Блінкен зажадав від Росії продовжити зернову угоду, фото-1

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив країни Заходу в нібито “похованні” зернової угоди.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі G20 в Індії закликав Росію продовжити угоду за посередництва ООН і Туреччини щодо експорту українського зерна:

«Надзвичайно важливо, щоб G20 виступала за продовження та розширення Зернової ініціативи для зміцнення продовольчої безпеки найбільш вразливих верств населення», — сказав Блінкен міністрам закордонних справ у Делі.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, у свою чергу, звинуватив країни Заходу в тому, що вони “поховали” зернову угоду.

Чорноморська зернова угода була укладена в 2022 році за посередництва ООН і Туреччини, термін дії угоди закінчується 18 березня.

G-20 в умовах геополітичної напруги

Міністри закордонних справ G20 зібралися в столиці Індії Делі на тлі загострення геополітичної напруги, викликаної війною в Україні, яка створює перешкоди для досягнення консенсусу між найбільшими економіками світу.

У зустрічі беруть участь держсекретар США Ентоні Блінкен, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган та інші. На додаток до війни в Україні, знищення передбачуваної китайської розвідувальної кулі біля східного узбережжя Сполучених Штатів у лютому додало ескалації напруженості між Вашингтоном і Пекіном.

На зустрічі міністрів закордонних справ США та їхні союзники наполягатимуть на тому, щоб група зайняла тверду позицію щодо війни в Україні.

У Європейському Союзі заявили, що про успіх зустрічі судитимуть за тим, що вона робитиме щодо конфлікту в Україні. На думку аналітиків, враховуючи глибокі розбіжності, перед Індією стоїть складне завдання сформувати спільну позицію щодо результатів переговорів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW