Українські біженці стають жертвами торгівлі людьми в Європі: деталі



Європейські країни надали прихисток на час війни величезній кількості українців. Але як би держави не намагались забезпечити безпеку та виконання прав людини на своїй території, не завжди це стає можливим.

У Міністерстві соціальної політики розповіли, що за 2022-й рік зафіксовано 7 випадків торгівлі людьми, з якими зіткнулись українські біженці в Європі. Однак наразі повної картини немає, а тому таких ситуацій може бути значно більше.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свободі" повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Що відомо про випадки торгівлі людьми

За словами голови Мінсоцполітики, наразі такі інциденти можна підтвердити тільки після того, як постраждала особа повернулась додому. Також для отримання точної картини ситуації необхідне проведення спеціальної процедури.

У нас за минулий рік зареєстровано, якщо я не помиляюся, сім випадків торгівлі людьми із Франції. Але як це відбувається? Це коли людина вже повернулася до України, пройшла відповідну процедуру підтвердження того, що вона потрапила у ситуацію торгівлі людьми. І їй надали відповідний статус. Ми розуміємо, що багато людей ще не повернулися, - заявила Оксана Жолнович.

Крім того, міністр соціальної політики наголосила, що європейські держави доволі ефективно працюють над попередженням торгівлі людьми. А тому, таких випадків точно значно менше, ніж могло б бути. Євросоюз намагається максимально забезпечити українців усіма необхідними правами та свободами.

Також Оксана Жолнович розповіла, що в більшості європейських країн, зателефонувавши в поліцію, наразі можна отримати консультацію та відповідь українською мовою.

Проте українцям і самим треба бути надзвичайно обережними та слідкувати за власною безпекою.

Читайте також: Зарплата 30 тисяч гривень без досвіду та освіти: в Україні з'явилося багато вакансій із гарним заробітком



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW