У міськраді пропонують надати більше 6 мільйонів гривень фінансової допомоги для КП «ЗМІА» та «УКБ»



На найближчій сесії пропонується внести зміни до Програми впровадження стратегічних ініціатив та реалізації заходів соціально-економічного розвитку Запорізької міської територіальної громади».  Посадовці просять надати фінансову підтримку комунальним підприємствам, які не в змозі через війну самостійно заробляти.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин, передає 061.

В департаменті економічного розвитку міської ради зазначають, що в мовах воєнного стану КП «Управління капітального будівництва» та КП «ЗМІА», що займається зовнішньою рекламою не отримують в повному обсязі доходи, заплановані їх фінансовим планами на 2023 рік.

На зарплати з нарахуваннями просять виділити фінансову допомогу в розмірі 6 мільйонів 361 тисячу гривень. З цієї суми – 5 мільйонів гривень зарезервовані під УКБ, а все інше для КП «ЗМІА».

Депутати засумнівалися, що комунальні підприємства, які до війни вважалися найбільш прибутковими наразі не в змозі заробити кошти.

«В цій сумі закладені зарплати і комунальні послуги. У випадку з УКБ потрібно розуміти, що ніяких будівельних робіт не ведеться, а документів досить багато і вони з цим працюють. Зараз вони виготовляють ті проєкти що є, але на будівництво об’єктів кошти по спецфонду їм не виділили. «ЗМІА» також не вистачає коштів, бо та реклама, яка йде по військовому стану, вона соціальна. Підприємство за власний рахунок займається виготовленням та розклейкою такої реклами на наших бордах», - повідомила заступниця департаменту економічного розвитку Марина Байло.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що КП «Запоріжелектротранс» просить міську раду надати їм 100 мільйонів гривень на закупівлю тролейбусів та трамваїв.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW