Реструктуризація споживчих кредитів: кому з українців можна розраховувати на відстрочку платежів і на яких умовах



У результаті схвалення Кабміном проєкту закону, що стосується прийняття змін до правил споживчого кредитування і особливостей нарахування процентів під час воєнного стану, вже найближчим часом очікується реструктуризація кредитів. Про це повідомляє видання NV.

Певні категорії громадян, які мають борги перед банками, отримають можливість виплачувати кредити без відсотків. При цьому є вимоги до позичальника, а також до механізму повернення кредитів.

На які категорії українців розрахована реструктуризація кредитів?

Труднощі з виплатою споживчих кредитів з’явились у багатьох громадян після початку повномасштабної війни. Але особливо важко тим, хто втратив можливість проживати в своїй рідній місцевості, залишився без дому у зв’язку з військовими діями. Деякі переселенці живуть лише завдяки державній допомозі та виплатам із різних благодійних фондів, так як знайти роботу вдається не всім і не одразу. Саме на цю категорію громадян розраховані нововведення.

Згідно із запропонованими змінами, відсотки за кредитами позичальники можуть повернути вже після війни. Вони мають віддати всі відсотки за кредитом протягом шести місяців після скасування воєнного стану.

Реструктуризація стосується не тільки ВПО, але й також людей, які проживають на території, де ведуться або проходили бойові дії.

Тобто, скористатись можливістю можуть:

  • громадяни, що перебувають на обліку як ВПО;
  • громадяни, які постійно проживають на території, на якій ведуться (велися) бойові дії (або покинули ці території).

Умови реструктуризації кредитів

Крім того, вищевказані категорії українців можуть розраховувати на відстрочку тільки за таких умов:

  • якщо благодійна, державна, соціальна матеріальна допомога та (або) пенсійні виплати є єдиним джерелом доходу громадянина і членів його сім'ї;
  • якщо позичальник або член його сім'ї має статус особи з інвалідністю внаслідок війни при загальному розмірі доходу сім'ї, що не перевищує розміру двох мінімальних заробітних плат.

Читайте також: Зарплата 30 тисяч гривень без досвіду та освіти: в Україні з'явилося багато вакансій із гарним заробітком



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW