Справа одеського Краяну: судове засідання знов перенесли через неявку представників сторони захисту



28 лютого деякі представники сторони захисту у справі щодо придбання заводу Краян Одеською міськрадою знову не з’явились до суду, через що слухання було вкотре перенесено.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

Наступне засідання призначено на 14 березня. Якщо справа і надалі рухатиметься такими темпами, то є великі шанси її закриття за строками давності.

ВАКС не може провести підготовче засідання у справі Труханова щодо заводу Краян вже два роки.

У лютому 2021 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала незаконний виправдувальний вирок міському голові Одеси Геннадію Труханову та іншим обвинуваченим у справі заводу Краян.

Після цього справу направили на новий розгляд у першу інстанцію. Вона потрапила до суддів ВАКС Олега Ткаченка, Олега Коліуша і Віталія Дубаса. І ось уже понад два роки вони не можуть розпочати розгляд справи по суті.

"Це при тому, що Малиновський райсуд Одеси цю ж саму справу розглянув всього за 8 місяців. За цей час призначили майже 60 судових засідань, дослідили десятки томів письмових доказів та допитали близько 100 свідків. Тоді захист дуже хотів отримати вирок до початку роботи ВАКС. Тепер же через зловживання і затягування захисту підготовче засідання не можуть провести понад 2 роки", - розповіли у Центрі протидії корупції.

До прикладу, у 2022 році було призначено всього 11 судових засідань і до дослідження доказів так і не перейшли. Окремі адвокати і обвинувачені систематично не з'являються в суд, через що засідання постійно відкладають.

"Участь адвоката в такому провадженні є обов’язковою і захист цим чудово користується. Залучення ж адвокатів із центру безоплатної правової допомоги поки не допомагає. Судді неодноразово визнавали причини неявки захисників неповажними, але звернення до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів були безрезультатними", - йдеться у повідомленні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW