Працював в окупаційній адміністрації на Харківщині: суд може відправити "за решітку" колаборанта, - ВІДЕО



Суд може відправити "за решітку" колаборанта, який працював в окупаційній адміністрації у Харківській області.

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області затвердила та направила до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області обвинувальний акт щодо 61-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

В ході досудового розслідування силовики встановили, що під час окупації села Лісна Стінка 61-річний місцевий мешканець пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

У червні 2022 року він добровільно обійняв посаду "виконуючого обов'язки помічника начальника Курилівського територіального відділу" у так званій "ВЦА Куп’янського району Харківської області".

Саме за вказівкою "посадовця" псевдоправоохоронці прийшли до місця проживання директорки одного з навчальних закладів, яка мала проукраїнську позицію. Коли населений пункт був окупований, жінка сховала у себе вдома ноутбуки, печатку, штампи освітнього закладу, аби росіяни не розграбували все. "Поліцейські" відібрали у директорки майно навчального закладу та привезли в кабінет "посадовця".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW