Десятиліттями Росія насичувала нашу країну своїми агентами в держаорганах, церквах, у військово-промисловому комплексі, - глава СБУ



Викорінення російської агентури стало основним напрямком роботи СБУ. Викрито або затримано 360 ворожих агентів.

Про це в інтерв'ю The Independent розповів глава СБУ Василь Малюк, пише Цензор.НЕТ.

За його словами, цілі варіюються від відомих фігур, таких як Віктор Медведчук, проросійський політик і кум Путіна, до звичайних громадян, які збирають інформацію про розташування українських сил.

"Десятиліттями Росія насичувала нашу країну своїми агентами в державних органах, в церквах, у військово-промисловому комплексі", - наголосив Малюк.

На тлі безпрецедентного розмаїття атак з боку Росії, СБУ довелося "повністю реорганізувати", щоб протистояти цій загрозі, додав він.

"Співробітники (СБУ. - Ред.) буквально живуть на лінії фронту. ... Наші кіберфахівці енергійно працюють вдень і вночі, щоб відбивати ворожі кібератаки", - зазначив Малюк, додаючи, що роботи в кіберпросторі "значно побільшало".

Департамент кібербезпеки повідомив раніше, що кількість зафіксованих кібератак у 2022 році потроїлася порівняно з 2021 роком. Також було зазначено, що хакерські атаки відбувались в поєднанні з ракетними ударами. СБУ заявляє, що атаки було здійснено на об'єкти енергетики, логістики, військові об'єкти, а також бази даних державних органів та інформаційні ресурси.

Малюк заявив, що незважаючи на атаки на різних фронтах, як фізичних, так і цифрових, Україна переможе.

"Я, як і будь-який українець, не маю жодних ілюзій щодо Путіна та його мотивів у цій війні.  ... Тому, мій меседж (йому) простий: ти ніколи не переможеш та не знищиш нас. ... Ми боремося не тільки за майбутнє України, але й за безпечне існування всього цивілізованого світу".

На фото "Радіо Свобода" угорі: Президент Росії Володимир Путін нагороджує митрополита УПЦ (МП) Онуфрія державною нагородою Російської Федерації – орденом Дружби. Київ, Києво-Печерська лавра, 27 липня 2013 року.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW