Як в Україні каратимуть за відмову від служби після отримання повістки



Не так давно в Уманському районі 33-річний житель відмовився проходити службу після отримання повістки. Слідство з'ясовує, які міри покарання застосовуватимуться в подібних випадках.

У прокуратурі повідомляють, що громадянину України, який без поважних причин не з'явився на зборах і відмовився від проходження служби, у разі доведення вини загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.

За 62 статтею КУ, людина є невинуватою у скоєнні злочину, доки її провину не буде доведено в законному порядку через суд.

Також у ЗСУ пояснюють, що військовозобов'язані, які проігнорували повістку, можуть заплатити штраф у разі ігнорування повістки, виданої для поновлення обліку, або бути притягнутими до кримінальної відповідальності в разі ігнорування повістки (за ст. 336 КК України щодо ухилення від призову на військову службу за мобілізацією на особливий період, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до п'яти років), що закликає до служби після ВЛК.

Незважаючи на те, що адвокати впевнені в тому, що неявка після підпису про отримання повістки - це правопорушення, за якою статтею людина буде притягнута до відповідальності - невідомо.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW