Загроза ракетного удару по Україні: росія змінює тактику



Представник Головного управління розвідки Андрій Черняк розповів, що росія дійсно змінює тактику завдання ракетних ударів по території України. І це оцінюється з двох позицій.  

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у коментарі для «РБК-Україна», передає редакція.

За даними ГУР та Міноборони, у москви залишилося менше ніж 100 високоточних крилатих ракет, які найчастіше використовуються при обстрілах — «Калібр», Х-101, Х-555. Обсяги виробництва не встигають за тою динамікою, з якою росія витрачала їх до середини лютого. 

«Вони там не досягли жодного стратегічного успіху, 95% сухопутних військ рф так чи інакше бере участь в агресії проти України – у них немає чим і немає кому воювати. Тому росіяни вирішили збільшити свій наступальний потенціал застосуванням авіації», — заявив Андрій Черняк.

За словами представника воєнної розвідки України, ракет у рф ще тисячі, але вони використовують їх набагато більше, ніж виробляють:

«За місяць вони зараз можуть виготовити не більше ніж 30-40 ракет. Ті старі ракети, що є в них на озброєнні, або не долітають через несправність, або мають обмежений радіус ураження», — пояснив представник ГУР МО України.

Українська протиповітряна оборона щодня посилюється, а з урахуванням того, що Повітряні сили навчилися збивати ракети та дрони-камікадзе, літаки збивати буде ще простіше, пояснює представник ГУР.

Також в українській розвідці наголошують, що російська армія не відмовилася від ідеї знищити енергосистему України. Разом з енергетикою ворог хоче знищити і паливно-енергетичний сектор, аби зупинити постачання нафтопродуктів. 

Зазначимо, що в ОК "Південь" повідомляють, що корабельне угруповання ворога в Чорному морі тримається на безпечній відстані від контрольованого Україною берега.

Війська рф вивели підводний ракетоносій, споряджений чотирма "Калібрами", до Чорного моря. Загалом на чергуванні перебувають шість російських кораблів. 

Напередодні, 26 лютого, корабельне угрупування складалось з семи одиниць. Серед них не було ракетоносіїв.

Як зазначено в повідомленні, корабельне угруповання в морі тримається на безпечній відстані від контрольованого Україною берега. Також російські військові продовжують здійснювати повітряну розвідку, аналіз активності авіації і попередніх нічних дронових атак, що може свідчити про високу імовірність ракетних ударів. 

Українців попросили не нехтувати сигналами повітряної тривоги.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW