Мешканців Києва закликають не зривати та не купувати первоцвіти



Мешканців та гостей Києва закликали не купувати першоцвіти. Продавцям червонокнижних рослин загрожує відповідальність у вигляді штрафу до 3655 гривень.

Про це повідомили в пресслужбі повідомляє Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Скоріше долучайтесь та читайте.

Киян закликають не купувати першоцвіти – проліски та інші ранньоквітучі рідкісні рослини, занесені до Червоної книги України. Торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1700 до 3655 гривень, – підкреслили в КМДА.

У пресслужбі нагадали, що першоцвіти належать до рідкісних і зникаючих видів рослин. Більшість з них, зокрема, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава, занесені до Червоної книги України та охороняються законом.

За останній рік ворог завдав непоправної шкоди навколишньому середовищу України. Сьогодні особливо важливо відповідально ставитися до природи, не бути співучасниками екологічних злочинів. Тому маємо величезне прохання до киян та гостей міста: не зривайте та не купуйте первоцвіти. З кожним роком цих рослин стає все менше, і одного дня проліски, сон-трава та інші рідкісні ранньоквітучі рослини можуть просто зникнути. Давайте будемо свідомими і не допустимо цього, – закликали в КМДА.

Нагадаємо, ми писали раніше, що мешканців Києва запрошують відвідати «Київський міський Будинок природи, де відбудеться фестиваль фіалок.

Також розповідали про те, що у київському ботсаду імені Гришка зацвіли екзотичні кущі родом із Східної Азії та Північної Америки – Гамамеліс весняний. Рослину називають "відьомській горіх" і вона пахне апельсинами.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW