У Первомайську міський голова отримуватиме преміювання до 180% від посадового окладу, - ФОТО



Депутати Первомайської міської ради своїм рішенням збільшили преміювання міському голові Олегу Демченко до 180% від посадового окладу з урахуванням надбавок та доплат.

Як повідомляє видання Преступности.НЕТ,  його зарплатня становитиме 170 тисяч гривень. За це голосували під час сесії, 23 лютого.

У документі зазначається, що з 1 січня 2023 року Олегу Демченко на строк дії повноважень міського голови слід встановити місячний посадовий оклад у розмірі, визначеному постановою Кабміну №268, а також:

- надбавку за 5 ранг посадової особи місцевого самоврядування;

- надбавку за вислугу років у розмірі 40% від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та стажу державної служби понад 25 років;

- надбавку за виконання особливо важливої роботи у розмірі 100% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років.

Окрім цього, на 2023 рік слід встановити:

- щомісячне преміювання міського голови Олега Демченка в розмірі 180% від посадового окладу з урахуванням надбавок та доплат за фактично відпрацьований час у межах фонду оплати праці з 01.01.2023року;

- преміювання міського голови Олега Демченка до державних і професійних свят: День Конституції, День Незалежності, День місцевого самоврядування в розмірі середньомісячної заробітної плати у межах фонду оплати праці;

- надання міському голові Олегу Демченку допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань в розмірі середньомісячної заробітної плати в межах фонду оплати праці.

У проєкті рішення також зазначають, що рішення міської ради від 24.02.2022 року № 2 «Про умови оплати праці міського голови Олега Демченка на 2022 рік» має втратити чинність. Зокрема, цим рішенням розмір преміювання був у розмірі 50%.

Як повідомляє Гард.City, деякі депутати були проти такого рішення. Наприклад, голова бюджетної комісії Євген Дирдін відмітив, що подав альтернативний проект рішення щодо оплати праці міського голови, але той зник, як і підпис голови комісії під проектом рішення. Також він додав, що у 2022 році зарплата мера складала 79 тисяч, а при прийнятті цього рішення вона виросте до 170 тисяч гривень.

Він вважає, що неправомірно затверджувати меру таку зарплатню, у той час як наші військові, які захищають Україну на полі бою, отримують менше.

«… У мене є совість і честь перед тими, хто сьогодні захищає нашу Україну. Не можна в тилу отримувати вищу зарплату, аніж наші воїни. Прошу дане питання зняти з порядку денного, аби спеціалісти привели його до відповідності. Також прошу: зверніть увагу на фаховість людей, які готували цей документ. Ще хочу вам сказати, що я розумію, що це питання буде проголосоване, бо більшість працівників ради в підпорядкуванні міського голови і вони бояться залишитися без роботи», - заявив він.

Депутат міськради Оксана Пастушок відмітила, що підлеглі мера – начальники управлінь та департаментів отримають зарплату у розмірі від 15 до 20 тисяч гривень. Тому вона вважає, що повинен бути баланс між зарплатою керівника та його підлеглими.

Дехто ж, навпаки, вважав, що така зарплатня для мера доволі обґрунтована.

Так, депутат Михайло Шаповаленко заявив, що «треба оцінювати роботу по вчинкам людини, а не обнуляти її. Вважаю, що міський голова має право на таку зарплату і не треба порушувати його права на оплату праці».

Депутат Тетяна Дмитрієва, відмітила, «міський голова не отримував всі ці два роки надбавки і наразі його зарплата не є вищою за мерів сусідніх міст».

У результаті, 23 депутати підтримали проект рішення «Про умови оплати праці міського голови Олега Демченка», проти – 2, утримались – 1, не голосували – 6, відсутні на пленарному засіданні – 7, міський голова – конфлікт інтересів.

У Первомайську міський голова отримуватиме преміювання до 180% від посадового окладу, - ФОТО, фото-3

Після голосування, депутат Євген Дирдін заявив, що залишає за собою право звернутися до НАЗК на предмет цього конфлікту. Депутатка Тетяна Дмитрієва опротестувала репліку Євгена Дирдіна відносно залежності депутатів від міського голови. Сам Олег Демченко заперечив свій тиск на депутатів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW