На Миколаївщині колаборант отримав умовний термін за те, що передав окупантам чуже авто та возив їм на позиції воду



Жителю Миколаївщини призначили умовний термін за те, що той передав окупантам чужий автомобіль і возив воду на їх позиції.

Як передає Преступности.НЕТ, суд встановив, що житель  села Вавилове Миколаївського району Григорій М. під час окупації частини Миколаївщини щонайменше з квітня по початок листопада 2022 року систематично на тракторі возив окупантам питну воду.

Крім того він з російськими військовими на території місцевого агропідприємства забрав зварювальний апарати, газові балони, шланги, болгарку, помпу для води, бочки, паливо та інші речі, які теж перевіз окупантам для їх потреб.

Також разом з рашистами чоловік забрав з двору односельця автомобіль ВАЗ-2101, який також перевіз до окупантів.

У суді Григорій М. признав свою вину і сказав, що розкаюється.

Він просив його суворо не карати. Бобринецький райсуд Кіровоградщини визнав чоловіка винним у скоєні кримінального правопорушення, за частиною 4 статті 111-1 КК України («Колабораційна діяльність») та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та/або місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги на строк десять років та з конфіскацією майна.

Одночасно суд звільнив Григорія М. від в’язниці, призначивши один рік іспитового строку. З 22 грудня минулого року по 25 січня 2023 року колаборант був у СІЗО – цей термін йому зарахували до у строк відбування покарання.

Нагадаємо, що за 2022 рік на Миколаївщині скерували до суду вісімдесят дві кримінальні справи щодо колаборантів, яких вдалося викрити.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW