У Києві громадськість проінспектує укриття: всі приведуть в належний стан



Міська влада долучить групу громадського моніторингу для контролю за станом укриттів. Так, за минулий рік у столиці додалось 398 споруд цивільного захисту, а загалом їх налічується понад 4 тисячі.

Про це повідомляє КМДА.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Група громадського моніторингу «ОЗОН» передасть Департаменту муніципальної безпеки КМДА базу адрес проблемних укриттів, де або немає позначок, що ведуть до укриття, або укриття закрите чи його там не існує. Відповідні служби додатково проінспектують ці адреси і проведуть роз’яснювальну роботу з власниками приміщень, щоб укриття були в належному стані. Виконання цієї вимоги з боку власників чи відповідальних осіб місто постійно контролюватиме спільно з громадськістю.

Місто не припиняє роботу для покращення технічного стану цих приміщень, і допомога громадськості покращить цей процес, – розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

На сьогодні у столиці налічується понад 4 тисячі укриттів різного виду. Їхнє розташування можна побачити на мапі.

За минулий рік у столиці додалось 398 споруд цивільного захисту. В основному збільшення кількості відбулося за рахунок приведення до ладу найпростіших укриттів.

Ми раніше писали, що у 2023 році на капітальний ремонт підвальних приміщень житлових будинків у всіх 10 районах Києва для використання під найпростіші укриття виділено понад 290 мільйонів гривень.

Крім того, розповідали про те, що на Печерську відкрили нове укриття для жителів столиці. Воно розташоване у підвальному приміщенні Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» у будівлі «Старий арсенал» за адресою вул. Лаврська 10-12.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW