Спричиняє смертельні хвороби: жителів Тернопільщини попереджають про ще один токсичний продукт, який завезли в Україну



Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF від 17 лютого 2023 року № 2023.0797-fup 7, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у рисі для ризотто.

Його експортували з Італії (виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021).

"Просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару в обігу (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10) та інформуємо, що відповідно до пункту 7 частини 2 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган (Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області), що передбачено частиною 3 статті 20 даного Закону", – повідмоляють в Держспоживслужбі.

Кадмій — це м'який, тягучий, гнучкий, сріблясто-білий двовалентний метал, який можна легко розрізати. Багато в чому він схожий на цинк, але він здатний утворювати складніші сполуки. один з небагатьох елементів, що не виконує конструктивних функцій в людському організмі. Цей елемент і його сполуки є надзвичайно токсичними, навіть, у незначних концентраціях.

Має властивість накопичуватись в організмах і екосистемах.

Вдихання кадмієвого пилу швидко призводить до захворювань, часто смертельних, дихальних шляхів і нирок (найчастіше — ниркова недостатність).

Поглинення будь-якої значної кількості кадмію викликає негайне ураження печінки і нирок. Сполуки, що містять кадмій, є також канцерогенними. Дані про канцерогенність кадмію обмежені.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  https://t.me/ternopil0352



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW