Кам’янчанину дали три роки за ухилення від призову



Мешканцю Кам’янець-Подільського Сергію Віннику призначили три роки позбавлення волі за ухиленні від призову на військову службу.

Перебуваючи на військовому обліку, чоловік 6 липня 2022 року засвідчив підписом отримання повістки про його виклик до центру комплектування для призову за мобілізацією та відправлення у військову частину. Але у визначений час не зʼявився, не повідомляючи жодних причин.

Чоловік вину визнав повністю, щиро розкаявся. Підтвердив, що отримав повістку. Однак, 10 липня року для мобілізації не зʼявився, оскільки 19 липня в нього було заплановано оперативне втручання на носі. Про це він нікого не повідомляв. Після операції у центр комплектування він так і не прийшов. Відповідний вирок ухвалив місцевий суд Хмельницької області.

Суд бере до уваги, що громадянин протягом тривалого часу не робив жодних спроб явки до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проходження військової служби.

Мʼяке покарання, як вважає суд, призведе до свідомого та відвертого ігнорування мобілізації, і негативно вплине на укомплектованість військових частин, а, отже, і обороноздатність країни.  У підсумку ухилянта засудили до 3 років реального позбавлення волі.

Читайте також:"У березні пенсії мають підвищити на 20%".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW