Депутата Запорізької міської ради та директора КП «Запоріжринок» підозрюють в розтраті та хабарництві



42-річному депутату Запорізької міської ради VIII скликання, який займає посаду директора КП «Запоріжринок», слідчі оголосили підозру в розтраті коштів громади Запоріжжя та очолюваного ним КП, а також в систематичному отриманні хабарів від суб’єктів господарювання (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

За даними слідства, директор КП «Запоріжринок» організував схему отрмання хабарів від керівників суб’єктів господарювання. Він укладав завідомо збиткові для КП договори під час публічних закупівель, відхиляв більш вигідні пропозиції, а за систематичні хабарі приймав рішення на користь інших суб’єктів господарювання. Попередньо, це призвело до збитків у розмірі 1 мільйона гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та про його відсторонення від займаної посади.

В ході досудового розслідування встановлюються інші причетні до злочину службові особи, у тому числі серед місцевих депутатів, а також керівники товариств, які давали хабарі.

Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві разом за оперативного супроводу Головного Управління Служби безпеки України та ГУ СБУ в Запорізькій області.

За інформацією сайту Запорізької міської ради, КП «Запоріжринок» очолює 42-річний Олег Коломоєць, який є депутатом міськради від політичної партії "Партія Володимира Буряка "Єднання". Директором КП «Запорожіринок» Коломоєць призначений у квітні 2021 року. Таке кадрове рішення викликало обурення серед місцевих підприємців, які вийшли на мітинг та перекрили проспект Соборний.

Депутата Запорізької міської ради та директора КП «Запоріжринок» підозрюють в розтраті та хабарництві, фото-1

7 лютого 2023 року Олег Коломоєць на свої сторінці в Фейсбуці опублікував допис про робочу зістріч в КП «Запоріжринок» з поліцією та Інспекцією з благоустрою міськради, пообіцявши боротись зі стихіною торгівлею в місті. 

Депутата Запорізької міської ради та директора КП «Запоріжринок» підозрюють в розтраті та хабарництві, фото-2

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW