"Наразі будь-який план, де українцям буде «продаватися» «мир в обмін території» приречений на провал", - результати опитування КМІС



У лютому 2023 року для 87% українців жодні територіальні поступки для якнайшвидшого досягнення миру не є припустимими.

Про це свідчать результати опитування, оприлюднені КМІС.

Як зазначається у прес-релізі КМІС, у травні, липні, вересні і грудні 2022 року ставились запитання щодо готовності до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру. Зараз, у лютому 2023 року, повторно поставили це запитання для оцінки динаміки суспільних настроїв.

На графіку 1 наведені відповіді респондентів. Як можна бачити, для 87% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимими. Лише 9% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій.

У грудні 2022 року 85% вважали поступки неприпустимими, але різниця з поточним показником – у межах статистичної похибки, тобто фактично змін не відбулося. Також у грудні стільки ж, скільки й зараз (8%) виступали за переговори і готові були відмовитися від певних територій.

"Наразі будь-який план, де українцям буде «продаватися» «мир в обмін території» приречений на провал", - результати опитування КМІС, фото-1

На графіку нижче дані наведені в регіональному вимірі (для зручності дані наведені для травня, вересня і лютого). У всіх регіонах України абсолютна більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Зокрема, серед жителів Сходу[1], 82% проти поступок (готові на поступки – лише 13%), а серед жителів Півдня – 86% проти поступок (готові – лише 9%). Порівняно з вереснем у всіх регіонах ситуація більш-менш стабільна.

"Наразі будь-який план, де українцям буде «продаватися» «мир в обмін території» приречений на провал", - результати опитування КМІС, фото-2

Заступник директора КМІС Антон Грушецький так прокоментував результати опитування:

"Загальна готовність до «важких компромісів» є важливим індикатором стійкості і готовності далі продовжувати боротьбу. Як можна бачити, українці і під кінець непростої зими зберігають згуртованість та бажання опиратися далі жорстокому агресорові. Наразі будь-який план, де українцям буде «продаватися» «мир в обмін території» приречений на провал і несприйняття суспільством".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW