Стале проходження опалювального сезону та допомога мешканцям постраждалого будинку: у Покровську відбулось апаратне засідання



22 лютого під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась апаратна нарада, під час якої були обговорені основні питання життєдіяльності громади за напрямками.

Перш за все, присутні обговорили ситуацію з теплопостачанням. За словами Олексія Стебля, на котельні №14, що у селищі Динзаводу, тривають планові ремонтні роботи обладнання. Не зважаючи на це, проводиться цілодобова циркуляція води задля того, щоб уникнути розмерзання котельні.

Задля автономної роботи об`єктів КП «Покровськтепломережа» під час тривалого відключення електроенергії, триває робота з оснащення їх генераторами, до яких підключено вже 7 котелень. Ще 8 – у процесі.
Приділили увагу й утриманню доріг під час зимового періоду. Фахівцями КП «БКП» розроблено графік очищення автошляхів. Планують комунальники й ремонт шляхопроводу станції Нова(так званий «мирноградський» міст). 

«Вже досягнуто домовленості з Донецької обласною адміністрацією щодо проведення капітального ремонту мосту. Наразі триває збір інформації та його обстеження», - розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Обговорили керівники громади й питання щодо можливості скасування плати за місця загального користування. Сьогодні єдиною такою можливістю є введення мораторію, але питанняище опрацьовується. 
Особливу увагу було приділено збору та опрацюванню документів мешканців постраждалого від обстрілу будинку.

«Сьогодні вже 33 людини надали повний пакет документів на отримання матеріальної допомоги у розмірі 80 тисяч гривень. По тим, хто не може по тим чи іншим причинам надати документи, можуть отримати матеріальну допомогу від волонтерів. Ті, хто сьогодні знаходяться за межами міста, можуть оформити допомогу при поверненні. Вона безстрокова», - зазначила Олена Харчевна.

Своєю чергою, начальник Покровської МВА Сергій Добряк наголосив на тому, що виплата матеріальної допомоги є одноразовою та відбуватиметься за рахунок місцевого бюджету лише за умови надання повного пакета документів, підтверджуючиє право власності на житло. Крім того, звернув увагу мешканців, що допомога з бюджету міста не є компенсацією за зруйноване житло(Компенсацію сплачує лише держава). 

Крім того, подякував колегам за злагоджену роботу в питаннях ліквідації наслідків обстрілу та відзначив інспекторів КП «Муніципальна служба правопорядку» за цілодобове чергування біля постраждалого будинку з метою охорони майна мешканців.

Під час апаратної наради також були оговорені питання медицини, спорту та освіти.

Як зазначила Маргарита Ідрісова, всі заклади працюють у штатному форматі. Сьогодні у громаді триває тиждень майстерності, де педагоги діляться власним досвідом та навичками з колегами інших громад.
Триває у Покровській ТГ оснащення простіших укриттів вогнегасниками та видача гуманітарної допомоги. Днями понад 1000 продуктових наборів отримали мешканці мікрорайонів «Шахтарський», «Сонячний» та «Лазурний», а також вулиці Таманова.

«Гуманітарний штаб Покровської МВА продовжує збирати потреби місцевих мешканців та вчасно на них реагувати. Сьогодні черговий гуманітарний вантаж від GEM отримали мешканці Лисівського старостинського округу», - розповіла Наталія Іваньо.

Крім того, обговорили організацію зустріі з мешканцями будинку 142, що по вулиці Маршала Москаленко, під час якої буде розглянуто питання щодо дотримання правил пожежної безпеки в простішому укритті. Планують її провести у понеділок, 27 лютого.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW