Буданов відповів, коли чекати закінчення війни і яка кількість снарядів ще є у РФ



Буданов відповів, коли чекати закінчення війни і яка кількість снарядів ще є у РФ, фото-1

На середину-кінець весни припадають вирішальні битви в українській війні. Про це в інтерв'ю Forbes Україна заявив Кирило Буданов, директор Головного управління розвідки Міністерства оборони України. За його словами, запаси артилерійських снарядів у Росії скоротилися до 30%, ракети, що залишилися, майже всі витрачені, а країна може виробляти максимум 40 крилатих ракет на місяць.

Все це змусило Москву відмовитися від планів захоплення Києва і замість цього зосередитися на спробі окупувати всю територію Луганської та Донецької областей. Весняні бої стануть переломним моментом, стверджує Буданов. Щодо вимог для завершення війни, Буданов заявив, що Україні потрібно лише вийти на адміністративні кордони 1991 року; всі інші вимоги будуть визначені пізніше. Керівник розвідки також відповів на запитання журналістів щодо термінів завершення війни.

"Я можу назвати лише результат. Для нас вона закінчиться, коли ми перейдемо адміністративний кордон, перший етап. Але оскільки ми вже з вами говорили, що це 1:1 і 70-а хвилина гри, давайте проведемо порівняння з точки зору термінів", - сказав пан Буданов.

Буданов згадав про дефіцит зброї в Росії.

За його словами, російські угруповання, що діють в Україні, останні два місяці перебувають у режимі максимальної економії боєприпасів. "Боєприпаси зараз використовуються виключно на Бахмутському та Лиманському напрямках, більш-менш у звичному режимі. Спроби штурму Вугледара були неодноразово і будуть продовжуватися. На всіх інших напрямках діє режим економії боєприпасів", - пояснив пан Буданов.

Голова ГУР МОУ продовжив, що наразі росіяни налагоджують серійне виробництво артилерійських снарядів. Це ще раз свідчить про те, що запасів снарядів немає і їх не вистачає.

"У Бахмуті всі бачать зміну однієї стратегії на іншу. Вугледар був яскравою ілюстрацією цього. У Бахмуті є тільки піхотні хвилі. Бронетехніки не так багато, а артилерія слугує лише для їхньої підтримки. У Вугледарі була використана бронетехніка, але вона була знищена протягом перших кількох годин, і бойові дії перейшли до стрілецької зброї", - розповів пан Буданов.

———

Слідкуйте за нами у соцмережах:

Fz4AXUwN_6lx3vEyZom3tW-Xo9HsHxxOKxgyaFJHKB9jAs1ZhKM-gHd0f7Di17l1jTHs5EzbPY4ZzaYXV90pN_553lxgJO04-UHnARMMA73iOFO_leVNwUtaYOxINmnQI2KL6S2L1Y2crwJUoFbxYQ

9oBt1AEMYZTeU77eZ0lAb-75Bo_rFksLJm-itKBSkB4JHb1BoTi90YeHWKH-fu96ohwGOg4cZJuu4ro6zK4IsRU2cAV_b10ExsoMqSI6KtuW9e5NZ6HFCtpKCYI4I5k9nrOpFUOVvALP7QAYDkd3bQ

uGLav0gxpmd1NDI7OtY9EIIy08aZVvRPj3_ZLx2_YS2_t7WZYOXRy-xLPYIzIAiDONc5S1G8rQRLSQbsHvIlZC3Fz8RClirlEtp4ZeWT4C3W_Weo5EYJDKjenq5qEExl4Bxf4IsoaHM06C9yy1E3KQ

Vgj_uh0s2hHs_vPi_UrwYgiBOq2qEKCEMQfQk7ei7ySSyo_RrZQTcrUDHZM9ZcUeR-PJQXu0zpGJLLns5rbFgHqZqzI5SWyihGx-M6RsWIWc4pnW2EVIS-xDuhXu8yxMBZh3f8x9PIQJ0LfKOOJA8Q



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW