Може викликати менінгіт і сепсис: в Україну потрапила партія смертельно небезпечного французького сиру



Згідно з повідомленням Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, у партії сиру, завезеної в Україну з Франції, виявлено збудника небезпечних захворювань.

А саме, у сирі Гаперон французького виробника "SOCIETE LAITIERE DE VICHY", що експортується компанією "Thomas Export SA" (Франція), знайдено бактерію Listeria monocytogenes. В Україні отримувачем цієї партії товару є торговий дім "Гурмандіз" (Київ).

Гаперон є напівм'яким сиром, що виготовляється з коров'ячого молока. У разі виявлення цієї продукції споживачам слід звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби або її територіальних підрозділів.

Може викликати менінгіт і сепсис: в Україну потрапила партія смертельно небезпечного французького сиру, фото-1

Небезпека бактерії Listeria

Патогенні бактерії Listeria при попаданні в організм людини через шлунково-кишковий тракт здатні спровокувати захворювання на листеріоз. Особливістю цих мікроорганізмів є досить важке лабораторне виявлення у продуктах харчування, а також можливість швидко розмножуватися навіть за низьких температур.

Після вживання продуктів, заражених Listeria, патогени мігрують із кишечника до центральної нервової системи та статевих органів. Особливу небезпеку становить інфекція для людей з ослабленим імунітетом, новонароджених, вагітних жінок та людей похилого віку. У цих категорій листериоз може протікати на кшталт менінгіту, сепсису або енцефаліту.

Симптоми захворювання різняться залежно від типу ураження. Вони можуть включати такі прояви:

  • підвищена температура тіла,
  • головні та м'язові болі,
  • висип,
  • біль в животі.

Лікується хвороба за допомогою антибіотиків.

Читайте також: Як Сонце допомагає Україні побороти дефіцит електроенергії



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW