Приїзд президента Америки і обстріл України. Хроніки великої війни: 21 лютого



Розпочалася триста шістдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення.

Генеральний штаб ЗСУ

Приїзд президента Америки і обстріл України. Хроніки великої війни: 21 лютого, фото-1

Протягом доби противник завдав 6 ракетних та 28 авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Також противник здійснив 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок вогню російських окупантів знищені та пошкоджені цивільні житлові будинки, школи та магазини. Є загиблі та поранені.

Ворог і далі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках у районах Невського, Бахмута, Новобахмутівки, Водяного та Мар’їнки.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області; Білогорівка - Лугансько та Васюківка, Берхівка, Бахмут, Василівка, Новобахмутівка, Водяне, Невельське та Мар’їнка на Донеччині.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Протягом доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка і Єліне Чернігівської області; Новослобідське, Білопілля, Юнаківка, Миропілське і Краснопілля на Сумщині, а також понад 25 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них – Стрілеча, Красне, Зелене, Тернова, Бочкове, Мала Вовча, Озерне, Григорівка, Дворічна та Куп’янськ. Крім того, противник завдав авіаційного удару по населеному пункту Гранів Харківської області з території російської федерації.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв населені пункти Дворічна, Гряниківка, Піщане, Крохмальне і Першотравневе Харківської області; Стельмахівка, Невське, Червонопопівка, Білогорівка на Луганщині та Діброва, Федорівка, Іванівка і Котлярівка Донецької області. Завдав авіаудару в районах Білогорівки та Спірного.
  • На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Роздолівка, Білогорівка, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Олександро-Шультине, Нью-Йорк та Веселе Донецької області. На Авдіївському та Шахтарському напрямках артилерійського впливу зазнали понад 30 населених пунктів. Зокрема, це - Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Богоявленка, Вугледар та Пречистівка Донецької області. Також ворог завдав авіаційних ударів неподалік Олександрополя, Кам’янки, Авдіївки, Мар'їнки та Вугледара.
  • На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів, включаючи Новоандріївку, Времівку і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Малинівку, Гуляйполе, Малу Токмачку, Оріхів, Новоданилівку та Степове на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали райони понад 35 населених пунктів. Серед них – Золота Балка, Дудчани, Качкарівка, Берислав, Козацьке, Миколаївка, Антонівка, Херсон, Дніпровське, Берегове та Велетенське Херсонської області.

Поліція Донеччини

Приїзд президента Америки і обстріл України. Хроніки великої війни: 21 лютого, фото-2

Протягом доби під обстрілами перебували 23 населених пункти Донеччини. Армія росії вбила та поранила цивільних мешканців.

Війська рф випустили снаряди по містах Авдіївка, Бахмут, Курахове, Торецьк, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Гостре, селах Архангельське, Бердичі, Веселе, Дубово-Василівка, Єлизаветівка, Зоряне, Іванопілля, Карлівка, Катеринівка, Клебан Бик, Красногорівка, Ласточкине, Максимільянівка, Новий Комар, Новобахмутівка, Новопокровське.

Окупанти вели вогонь із ЗРК «С-300», РСЗВ «Град», «Смерч», артилерії.

Зруйновано та пошкоджено 35 цивільних об‘єктів – 24 житлових будинки, підприємство, фабрику, школу, дитячий садок, магазин, кафе, господарчі споруди, лінію електропередач, автомобілі.

Всі види озброєння рашисти застосували для знищення Авдіївки. Війська рф били по місту ракетами «С-300», «Градами», «Смерчами» та артилерією. Руйнувань зазнали 1 багатоквартирний будинок та об’єкти інфраструктури. Поранено працівника поліції.

Реактивною артилерією окупанти накрили Іванопілля, поцілили у 5 приватних осель і магазин, вбили й травмували місцевих мешканців.

Внаслідок ворожих атак маємо загиблих у Бахмуті, а також поранених у Максимільянівці, Часовому Яру та Дубово-Василівці.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 176 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 43 180 осіб, серед них 6000 – діти, 2199 – люди з інвалідністю.

Байден в Україні

Приїзд президента Америки і обстріл України. Хроніки великої війни: 21 лютого, фото-3

З самого ранку 20 лютого з'явилась неофіційна інформація щодо візиту президента США в Україну. У Києві помітили великий кортеж, також у столиці безпрецедентні заходи безпеки. Потім візит підтердив президент України Володимир Зеленський.

Читайте: Джо Байден у Києві. Президент США прибув у столицю України

Це перший візит американського президента до України не лише з часу війни, а й за останні 25 років.

Загалом Байден провів у Києві більше 5 годин, а з повітряного простору Польщі стежили американські літаки-розвідники. Щоб зберегти секретність візиту президент США прибув лише з кількома помічниками та двома журналістами.

В рамках зустрічі президент США зробив декілька заяв.

Так, стало відомо, що Вашингтон надасть Україні новий пакет військової допомоги на 500 мільйонів доларів. Туди входитимуть боєприпаси для HIMARS і гаубиць, додаткові "Джавеліни" і протитанкові системи, засоби спостереження та радари.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW