Незаконно завезені гаджети на 112 мільйонів гривень передали ЗСУ, - ФОТО



Влітку 2022 року з Угорщини до України через пункт пропуску «Лужанка», що на Закарпатті, заїхала вантажівка з електронікою. Працівники митниці пропустили авто через так званий «зелений коридор» та засвідчили відсутність товару, який підлягає декларуванню та сплаті митних платежів. Проте, безпосередньо після виїзду з пункту пропуску, вантажівку зупинили правоохоронці й виявили в ній електронну техніку відомої американської марки, а саме телефони, ноутбуки, смартгодинники попередньою вартістю понад 112 млн гривень.

Про це повідомляє ДБР.

Проїзд вантажівки з електронікою через митний пункт пропуску без оформлення митних платежів став можливим через недбалість заступника начальника митного поста та умисні протиправні дії державного інспектора, який пропустив вантажівку з метою отримання неправомірної вигоди.

Заступнику начальника митного поста повідомлено про підозру у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України), головному державному інспектору митного поста повідомлено про підозру у зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Також детективами Бюро економічної безпеки повідомлено про підозру у вчиненні злочину особами, які ввозили вказану електроніку до України, а вилучену техніку передано на потреби Збройних Сил України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW