Візит Байдена в Київ. Результати приїзду



Сьогодні у Київ з візитом прибув президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден. Який результат зустрічі.

З самого ранку 20 лютого з'явилась неофіційна інформація щодо візиту президента США в Україну. У Києві помітили великий кортеж, також у столиці безпрецедентні заходи безпеки. Потім візит підтердив президент України Володимир Зеленський.

Читайте: Джо Байден у Києві. Президент США прибув у столицю України

Це перший візит американського президента до України не лише з часу війни, а й за останні 25 років.

Загалом Байден провів у Києві більше 5 годин, а з повітряного простору Польщі стежили американські літаки-розвідники. Щоб зберегти секретність візиту президент США прибув лише з кількома помічниками та двома журналістами.

В рамках зустрічі президент США зробив декілька заяв.

Так, стало відомо, що Вашингтон надасть Україні новий пакет військової допомоги на 500 мільйонів доларів. Туди входитимуть боєприпаси для HIMARS і гаубиць, додаткові "Джавеліни" і протитанкові системи, засоби спостереження та радари.

Зеленський заявив, що результати сьогоднішньої зустрічі "будуть відображені на полі бою". А сам візит назвав "найважливішис в історії українсько-американських відносин".

За його словами, предметом обговорення була зброя дальньої дії, а також додаткове озброєння, яке ще не було поставлене.

"Відбудова та відновлення справедливості також важливі... Агресор має взяти на себе відповідальність за агресію та відшкодувати збитки", – заявив президент, перш ніж подякувати США за підтримку у забезпеченні того, щоб це сталося.

Читайте: 

Україна отримає від США ракети на 150 км: що відомо та куди вони дістануть



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW