ISW: росіяни не мають ресурсів, аби збільшити масштаб чи інтенсивність наступу на головному для себе напрямку



Інститут вивчення війни США повідомляє, що хоча основна фаза російського наступу й відбувається в Луганській області, в окупантів немає ресурсів для того, аби збільшити її масштаб чи інтенсивність.

Як повідомляє "Дзеркало тижня", в останньому звіті ISW сказано, що російські сухопутні війська діють у звичайних доктринальних з'єднаннях і частинах, а не в батальйонних тактичних групах чи інших спеціальних структурах.

"Відсутність кількох критично важливих танкових підрозділів свідчить про те, що російські військові продовжують намагатися замінити техніку, особливо танки, втрачені під час попередніх невдалих наступальних операцій", – зазначається у звіті.

Не виключено, що в резерві у російських військ все ж є кілька відновлених механізованих підрозділів, але навіть їх перекидання на лінію фронту в Луганській області навряд чи кардинально змінить хід наступу рф там. 

У ISW вважають, що наступ окупантів триватиме ще деякий час. Ймовірно, він набере обертів, коли будуть залучені останні резерви, якщо військове командування все ж прийме таке рішення. Проте аналітики допускають, що він завершиться, не досягнувши поставлених цілей та оперативно значущих успіхів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW