Нові правила виплат родичам загиблих захисників: розтягнуть мінімум на три роки



Важливі зміни відбулися в порядку виплат допомоги за загиблих військових. Відтепер виплату грошової допомоги платитимуть частинами і більше, ніж три роки.

Такі зміни затвердило Міноборони наказом №45. Мається на увазі 15 мільйонів фінансової допомоги членам сім'ї загиблого.

Ця допомога розподіляється рівними частками на всіх одержувачів, передбачених у статті 16-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", крім громадян РФ або Білорусі та осіб, які постійно проживають на територіях цих країн, осіб, засуджених за державну зраду, колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору, - ідеться в повідомленні.

Право на отримання допомоги настає з моменту офіційної загибелі військовослужбовця. Саме з дати, яка записана у свідоцтві про смерть. Якщо будь-хто з родини відмовився від виплати, тоді частка розподіляється між рештою родичів.

Саму допомогу не виплатять одразу. Її розтягнуть на кілька років.

Відтепер призначена сума ОГД у Міноборони, військовій частині А0515, Державній спеціальній службі транспорту МОУ та підпорядкованих їм військових частинах виплачується поетапно: на першому етапі - 1/5 від призначеної суми ОГД; решта невиплаченої суми ОГД (4/5 від призначеної суми) - щомісяця, частками впродовж 40 наступних місяців, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На пунктах пропуску, на роботі та за місцем проживання: в Україні обіцяють роздавати повістки абсолютно скрізь

В Україні з'явилась нова допомога 16000 гривень: хто зможе отримати гроші

Не надходить допомога для ВПО: з яких причин багато українців не отримали гроші та як повернути виплати



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW