В Україні офіційно запрацював механізм надсилання повісток до суду через Viber: як він працює



Як ми вже повідомляли, у лютому в месенджері Viber запрацював оновлений сервіс. Відтепер люди, яких викликали до суду, зможуть отримувати виклики через месенджер. Громадяни зможуть відстежувати автоматичне надсилання повідомлень учасникам слухань.

Отримувати повідомлення зможуть лише ті, чий номер прив'язаний до конкретного акаунту в месенджері. Решта продовжать отримувати судові повідомлення через SMS, як і раніше. Перші виклики через Viber українці отримають вже 10 лютого.

Цей варіант може заощадити значну частину бюджету. Адже це втричі дешевше, ніж надсилати SMS. Представник Державної судової адміністрації пояснив, що відправити виклик коштує набагато дешевше. Більше того, для здійснення дзвінка через Viber потрібно лише одне повідомлення (для звичайних SMS на мобільні телефони це розмір п'яти-шести повідомлень або до 15 SMS на один дзвінок). Надсилання викликів через Viber економить українській системі правосуддя понад 6 млн грн на рік. Витрати на надсилання судових викликів через Viber зменшуються на понад 6 млн грн на рік.

Наразі система документообігу намагається за замовчуванням надсилати виклики через месенджери, а якщо це неможливо, то виклики надсилатимуться у вигляді SMS. Відомо, що на відправленні таких повідомлень протягом півдня 15 лютого можна зекономити понад 5 000 гривень (42% від звичайної вартості).

В.о. генерального директора зазначив: "Тому ми закликаємо всіх учасників судових процесів надавати пріоритет електронному спілкуванню з судами, а суди - активніше використовувати цифрові технології".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW