У Кривому Розі рятувальники навчали дітей правилам безпеки при виявленні боєприпасів, - ФОТО



У Кривому Розі рятувальники спільно з представниками UNIСEF провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з дітьми.

Як повідомляє прес-служба Криворізького районного управління ДСНС у Дніпропетровській області, 17-го лютого рятувальники спільно з представниками UNIСEF провели інтерактивний захід з дітьми. Через повітряну тривогу захід проводили в укритті. Поспілкувалися на теми дотримання правил безпеки при виявленні підозрілих предметів схожих на боєприпаси, та як потрібно себе вести під час сигналу «Повітряна тривога».

Фахівці ДСНС та волонтери розповіли дітлахам про страшну небезпеку, що приховують боєприпаси, які залишились лежати на землі після ворожих обстрілів, адже вони можуть детонувати у будь-який момент. Необережне поводження з вибухонебезпечними предметами або дитячі пустощі можуть призвести до трагічних наслідків. Часто діти знаходять подібні предмети, тому підростаюче покоління в першу чергу повинно бути попереджено про наслідки небезпечних ігор з вибухонебезпечними предметами.

Розібрали з дітьми ознаки, що можуть вказувати на належність підозрілого предмета до вибухового пристрою, а саме:

- залишені без нагляду валізи, коробки, пакунки та пакети в місцях з масовим перебуванням людей, дитячі іграшки, телефони;

- зовнішня схожість на боєприпаси та піротехнічні вироби;

- наявність сторонніх підозрілих предметів у дверях, вікнах, дереві, закріплених за допомогою дроту, ниток, важелів, шнурів тощо.

Діти були активні, задавали питання та подякували організаторам за захід, та отриманні знання.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW