Російський Голіаф впаде вже цього року, - Зеленський на Мюнхенській конференції



Президент Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки у п’ятницю, 17 лютого, заявив, що «російський Голіаф» вже почав втрачати рівновагу і «впаде цього року».

Глава української держави провів паралель з біблійною історією битви Давида і Голіафа та зазначив, що в Києва«поки немає пращі Давида з Ізраїлю, але я вірю, що це лише тимчасово».

«Вже цього року він ["російський Голіаф"] точно впаде, ми можемо цього досягти», — наголосив Зеленський.

 Він зазначив, що російський режим-«Голіаф» намагається виграти час і торгується зі світом, тож світовій спільноті необхідна швидкість домовленостей і допомоги Україні, тому що від цього залежать життя людей. Зеленський додав, що Росія може знищити безпеку всіх, хто представлений на Мюнхенській конференції, «якщо вони відкладатимуть свої рішення», і «Голіаф має програти, і цьому немає альтернативи». Президент наголосив, що так само немає альтернативи перемозі України та її членству в Євросоюзі та НАТО, а свобода та життя людей"не можуть бути темою компромісу". Він закликав союзників не зволікати з рішеннями для спільної перемоги над російським режимом, щоб наступного року в Мюнхені відбулася "перша повоєнна конференція за умови вільної України, вільної Європи та вільного світу".

Зеленський переконаний, що якщо Київ разом із партнерами встигатиме робити Україну потужнішою, захоплені окупантами території вдасться звільнити швидше.

"Ми, вільні Давиди всього світу, переможемо путіних, розкиданих по світу", — сказав він наприкінці звернення.

59-та Мюнхенська конференція з безпеки проходить 17—19 лютого в Німеччині. Однією з головних тем буде аналіз ситуації за рік після початку повномасштабної війни Росії проти України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW